nepodporované zobrazení, otočte prosím na "portrét"
MB real estate s.r.o.

Gigafactory v Orlové - obrovská příležitost pro všechny investory do nemovitostí

GIGAFACTORY - Investiční příležitost v Orlové

Zatím se o tom jen mluví, ale už jen zvěsti o nové gigafactory zvedají ceny nemovitostí v Orlové, Karviné, Bohumíně, ale i ve vzdálenějším okolí o desítky procent. Pojďme si proto k tomuto tématu říci více.

Vizualizace Gigafactory v Orlové

 

Investiční příležitost v Orlové: Gigafactory jako motor růstu hodnoty nemovitostí

V současné době se v Orlové jedná o projektu výstavby gigafactory na baterie, což by mělo zásadní dopad nejen na zaměstnanost a infrastrukturu v regionu, ale také na ceny nemovitostí v této lokalitě. Pokud by byl tento projekt schválen, je téměř jisté, že ceny nemovitostí by zde zaznamenaly výrazný růst, což představuje obrovskou příležitost pro investory.

 

Proč byste měli jednat teď?

Už teď, kdy se o gigafactory teprve začíná mluvit, sledujeme v Orlové a okolí zrychlený růst cen nemovitostí. Tento trend je poháněn zvýšeným zájmem investorů, kteří si uvědomují potenciál lokality v případě, že bude projekt schválen. A co teprve, až se opravdu začne stavět? Hodnota nemovitostí by mohla skokově narůst a ti, kteří investují nyní, na tom výrazně vydělají.

 

Dopady gigafactory na lokalitu

Výstavba tak rozsáhlého průmyslového závodu by přinesla do oblasti nová pracovní místa, lepší infrastrukturu a zvýšenou poptávku po bydlení pro zaměstnance a jejich rodiny. To přirozeně vede k růstu hodnoty nemovitostí. Už dnes vidíme v obdobných lokalitách, kde byly postaveny podobné průmyslové projekty, významný růst cen nemovitostí a Orlová by nebyla výjimkou. Již jednou jsme podobnou situaci v regionu zažili, a to v podobě výrobního závodu Hyundai v Nošovicích. Dnes, s odstupem 18ti let (2006-2024) od zahájení výstavby v Nošovicích, se stalo Frýdecko-Místecko, co se týče cen nemovitostí a pronájmů, jedním z nejdražších regionů Moravskoslezského kraje. Bytové jednotky, pozemky i rodinné domy zde zaznamenaly strmý růst své hodnoty a tento trend si drží až dodnes. To samé nás nejspíše čeká i v karvinském regionu, jak lze již dnes pozorovat.

Gigafactory - dopad na ceny nemovitostí na frýdecko-místecku

 

Nejen růst hodnoty, ale i nájmů

Dalším důležitým faktorem pro investory je, že s růstem hodnoty nemovitostí často souvisí i nárůst nájemného. Vyšší nájemné znamená pro vlastníky nemovitostí vyšší výnosy z pronájmu, což z této investice dělá ještě zajímavější příležitost. Zvýšená poptávka po bydlení v oblasti, kde vzniká tak významný průmyslový projekt, by mohla nájmy „vystřelit“ nahoru, což investoři ocení stejně jako růst samotné hodnoty nemovitosti.

 

Nejhorší scénář? Stabilní růst

Pokud se gigafactory nepostaví, nejhorším možným scénářem je, že ceny nemovitostí porostou nadále stálým tempem, jak tomu bylo doposud. Investice tak zůstane bezpečná a perspektivní i bez výrazného průmyslového rozvoje. Ale pokud bude projekt schválen, investice do nemovitostí v této oblasti může přinést mimořádné zisky v krátkém časovém horizontu.

Gigafactory - dopad na ceny nemovitostí na frýdecko-místecku

 

Investujte chytře

Rozhodnutí investovat do nemovitostí v Orlové se v tomto okamžiku zdá jako strategický krok. Využijte příležitosti a zvažte investici nyní, než ceny nemovitostí začnou ještě výrazněji růst. Nezmeškejte šanci vydělat na potenciálním schválení gigafactory, nárůstu hodnoty nemovitostí a také růstu nájemného, které bude následovat.

Tým MBRE Investiční nemovitosti, jakožto váš partner na trhu investičních nemovitostí v moravskoslezském kraji, vám rádi odpoví na všechny vaše dotazy, nastaví s vámi investiční plán a zajistí vám i výhodné investiční financování. Zároveň pro vás zajistí kompletní správu vaší investiční nemovitosti tak, aby vaše investice byla bezpečná a bez zbytečných starostí.

Zavolejte nám na bezplatnou linku +420 800 023 033 nebo napište na [email protected] a udělejte první krok na cestě k zhodnocením svých úspor ještě dnes.

Podobné články

Máte zájem o investiční byty k pronájmu?

Udělejte první krok, stačí vyplnit formulář

Zavoláme vám nejpozději do 3 pracovních dní a povíme si o aktuálních možnostech dlouhodobé investice do pronájmu nemovitostí.

Vaše osobní údaje jsou v bezpečí a budou využity výhradně ke zpracování poptávky.

a nebo nám rovnou zdarma zavolejte

Zavolat zdarma na 800 023 033